april 14, 2020

Vince wilde meer grip op zijn leven

 

Vince (29) heeft al meerjarig last van fysieke klachten welke hem veel onrust geven. Ik kwam met Vince in gesprek aangezien hij meer rust wilde krijgen, mentaal weerbaarder zijn en om beter voor zichzelf te kunnen zorgen. Samen besloten we om wandelen in een bosrijke omgeving te combineren met mentale oefeningen en ademhalingstechnieken. Zo kwam Vince zowel fysiek als mentaal in beweging. Met als doel meer zelfvertrouwen, meer rust en inspiratie, meer grip op zijn eigen leven.

Over hoe hij de training heeft ervaren vertelt Vince het volgende: “Ondanks de toch vaak regenachtige sessies vond ik het heerlijk om buiten te zijn, letterlijk weg van het drukke kantoorleven. Daarnaast was het prettig om het buiten zijn ook te benutten door de natuur op te nemen en te gebruiken voor verschillende oefeningen (ademhaling, omschakelen, zintuigen). Ik kwam vaak opgeladen en tevreden weer thuis!”

Vince vond het lastig om tijdens de trainingen uit zijn comfortzone te stappen. De eerste stapjes buiten zijn comfortzone, zoals meditatie, naar zijn gevoel luisteren en ‘anders’ doen dan de andere wandelaars vond hij lastig. Gedurende de training kreeg hij door dat deze stapjes hem juist het meeste hebben gebracht, te weten inzicht, vertrouwen en bovenal een gezonder bestaan. Vince ervaart meer grip over zijn leven.

Wat is er veranderd? “Gedurende de week zijn er nog steeds momenten waar ik mij niet goed voel of klachten krijg. In plaats van in paniek te raken pak ik terug op ademhaling en/of meditatie om mij te herpakken. Ik denk terug aan hetgeen ik geleerd heb. Al is het moment van inzetten (tijdig ‘goed voor mijzelf zorgen’) soms nog lastig, ik word er beter in ga er nog beter in worden.”

Vince vindt dat hij zijn doel nog niet volledig bereikt heeft, maar het vertrouwen in zichzelf groeit. Door dit nieuwe zelfvertrouwen heeft hij het gevoel dat hij zijn doel gaat bereiken.