juni 9, 2019

Van Beterschap naar Leiderschap

Van Beterschap naar Leiderschap

Vaak moet er iets gebeuren voordat er iets gebeurt. Het zijn enkele van de vele wijze woorden die Johan Cruijff heeft uitgesproken. En hij had gelijk. Zonder beweging geen verandering. In veel gevallen willen we wel veranderen, maar laten we ons leiden door ons ego (veelal angst). De ja-maren vliegen om onze oren. Beweging blijft uit. En daarmee ook verandering. Angst regeert. De situatie blijft hetzelfde, totdat we alsnog (noodgedwongen) keuzes moeten maken. Noodgedwongen keuzes, doordat onze gezondheid erom vraagt. Denk aan overspannenheid, burn-outs, depressies en/of angst- en slaapklachten.

Het was ook mijn life-event, een zware depressie rond mijn 30e. En ik zie het nog dagelijks om mij heen. Tijdens opleidingen, trainingen en in mijn eigen programma’s. De stap naar mindfulness is veelal een keuze uit nood. Een noodgedwongen keuze voor herstel. Een noodgedwongen keuze om het anders te ‘moeten’ doen. Een noodgedwongen keuze om beter te worden en te blijven. Zo was dat ook bij mij. En toch zie ik het nu anders. Ik geloof in de kracht van mindfulness. Ik geloof in de preventieve werking ervan. Ik geloof in mindfulness bij zelfontwikkeling en persoonlijke groei. Ik citeer de Dalai Lama:

 

“If every 8-year-old in the world is taught meditation, we will eliminate violence from the world within one generation!”

 

Laten we mindfulness niet alleen zien in relatie tot herstel van (gezondheids)klachten. Laten we mindfulness vooral zien in relatie tot persoonlijke ontwikkeling en leiderschap. Zo is er een relatie tussen mindfulness en emotionele intelligentie, één van de 10 belangrijkste skills in de huidige bedrijfsvoering. Bedrijven anticiperen daarop. Bedrijven als Google, SAP, LinkedIn, KLM, ING en Ordina investeren in mindfulness door hun mensen daarin zoveel mogelijk te trainen. ZIj trainen hun mensen in hun zelfbewustzijn. En zelfbewustzijn is het fundament van emotionele intelligentie. Robert Bridgeman geeft aan dat je emotionele intelligentie op kunt delen in vijf componenten: zelfbewustzijn, zelfmanagement, empathie, motivatie en sociale vaardigheden. Dat is een heel belangrijk effect van mindfulness. De delen van het brein die hiermee te maken hebben groeien en ontwikkelen. Je leert jezelf beter uitdrukken, angsten en onzekerheden nemen af. Je wordt emotioneel veel sterker. Het maakt je een sterk persoonlijk leider, waar niet alleen jij, maar ook je team en het bedrijf baat bij heeft!

Dus wacht niet tot je noodgedwongen een keuze moet maken. Pak het stuur in handen, neem de regie. Van beterschap naar leiderschap. Kom in beweging. Een beweging die leidt tot verandering. De verandering tot een sterk persoonlijk leider.