november 18, 2018

Over mij

 

“Wees je bewust wat je wel hebt, in plaats van wat je niet hebt!” Met dat inzicht kreeg mijn leven op 33-jarige leeftijd een andere, gelukkig weer positieve wending. Het was dat inzicht, wat mij ertoe zette de scheidingspapieren niet te tekenen. Gelukkig tot grote opluchting en blijdschap van mijn vrouw en mijzelf. En het was dat inzicht, wat het begin in herstel van een zware depressie was. Via een weg van mentale training en beweging, het ontdekken van mijn levensmissie en het volgen van vele verschillende opleidingen en trainingen, besloot ik mijn hart te volgen en jongvolwassenen te helpen in hun ontwikkeling naar een gelukkig en gezond leven.

 

“Aandacht is de eerste stap naar een gelukkig en gezond leven.”

 

Over Wilfried Polman

Mijn naam is Wilfried Polman. Ik ben in 1983 geboren in Doetinchem in de Achterhoek. Na 3 maanden verhuisden wij richting de Utrechtse Heuvelrug. Veenendaal om precies te zijn. Daar groeide ik verder op en woon ik nu nog steeds. Gedurende mijn middelbare school periode, kwamen er verschillende beroepen voorbij. Van kok tot leraar, van steward tot coach. Wat ze in mijn ogen vooral gemeen hebben, is het dienstverlenende karakter en het werken met mensen. Zo besloot ik op mijn 19e in de richting van Facility Management te studeren. Een dienstverlenend beroep met een mooie combinatie van (ver)zorgen en bedrijfseconomie. Ik ging aan de slag bij ArrangeGroup, een facilitair dienstverlener met verstand van mensen. Persoonlijke ontwikkeling stond centraal en hiermee begon mijn interesse in persoonlijke groei en wat er voor nodig is om dat goed te begeleiden.

 

“Zorg goed voor jezelf, om goed voor een ander te zijn!”

 

Mijn (werk)leven is behoorlijk stressvol verlopen. Dat kwam vooral omdat ik de lat altijd (te) hoog legde en ik bang was om te falen. Het resulteerde in een burn-out op mijn 25e. Het waren heftige tijden. Voor het eerst maakte ik kennis met het trainen van je geest. Ik had er veel baat bij, maar viel desondanks terug in mijn oude leventje. Ik bleef keihard werken, besteedde aandacht aan anderen, maar vergat daarbij regelmatig mezelf. Het stressvolle leven bleef bestaan, maar dat was alleen thuis merkbaar. Het werk werd steeds meer mijn uitlaatklep. Het zorgde voor erkenning, bevestiging, waardering en aandacht. Zakelijk gezien deed ik het prima, privé ging het erg slecht met mij. Dit resulteerde in een zware depressie op mijn 30-jarige leeftijd, met als dieptepunt dat Jacqueline en ik bijna een punt achter ons huwelijk hadden gezet.

 

“Gedachten aan het verleden, houden je weg van het nu!”

 

Daarna ging het langzaam beter. Zo maakte ik kennis met yoga en ging ik mij opnieuw verdiepen in mentale training. Ik werd mij steeds meer bewust van mezelf, mijn gedachten en gevoelens. Steeds beter begreep ik dat de dingen zijn zoals ze nu zijn en dat een leven zonder verlangens leidt tot een leven vol tevredenheid. Ik ging het leven meer in perspectief zien en kon daardoor meer genieten, ook van de kleine momenten. Nadat ik in 2017 het Talentenspel speelde, wist ik het zeker. Ik wist dat het leven mij meer te bieden had. Ik kwam erachter wat mijn levensmissie is: “Ik wijs jongvolwassenen de weg naar een gelukkig en gezond leven.”

 

 

Over Leef Gelukkig en Gezond

Een gelukkig en gezond leven begint bij jezelf. Dat vraagt om aandacht, bewustzijn en focus. Wie los kan laten zoals hij/zij en het leven zouden moeten zijn, slaat een brug naar geluk! Om die reden heb ik Leef Gelukkig en Gezond gestart, een rustgevend trainingsbureau. Ik bied trainingen aan gericht op mentale fitheid, persoonlijk leiderschap en geluk. Ik werk zowel binnen als buiten in de natuur, waar ik mensen mentaal en fysiek in beweging breng en ademhalingstechnieken gebruik. Als we zelf in staat zijn om de kwaliteit van ons leven te verbeteren, zijn we ook in staat om de wereld een beetje mooier te maken.

Waar we het heel normaal vinden om naar de sportschool te gaan en ons fysiek te trainen, is mentale training voor veel mensen nog niet vanzelfsprekend. En toch is het een essentieel onderdeel in een gelukkig en gezond leven. Het zorgt voor meer veerkracht, wendbaarheid en flexibiliteit. Bovendien kun je met behulp van mentale training je concentratie en focus verbeteren. Het is mijn droom dat de mentale druk op jongvolwassenen afneemt, met positieve gevolgen voor hun psychische gezondheid. Dit doe ik door middel van training en coaching van jongvolwassenen in de leeftijd van 20 tot 40 jaar. Hierdoor krijgen zij inzicht in wie ze werkelijk zijn en vergroten hun veerkracht, zodat ze een gelukkig en gezond leven kunnen leiden. 

 

Mijn motto: “Aandacht is de eerste stap naar een gelukkig en gezond leven!”