maart 16, 2019

Opleiding mindfulness trainer

 

Mindfulness wordt vaak geassocieerd met spiritualiteit of religie. Opvallend, want de effectiviteit en de positieve impact van mindfulness is inmiddels in talloze wetenschappelijke studies aangetoond: meer rust, meer energie, betere concentratie, grotere flexibiliteit, hogere persoonlijke effectiviteit en ga zo maar door.

 

Mindfulness, dat is toch voor zweverige types? is een veelgehoorde opmerking en wat mij betreft één van de grootste misverstanden over mindfulness.

 

Het afgelopen jaar heb ik zelf ervaren wat de positieve impact van mindfulness is. En dat heeft mij aan het denken gezet. Niet alleen voor mezelf, maar voor heel (werkend) Nederland. Er zijn veel zorgen rondom stress, burn outs en depressies. Werkstress is beroepsziekte nummer één in Nederland. En dit lijkt alleen maar erger te worden met ontwikkelingen als technostress, psychische problemen als gevolg van technologische overbelasting. Of de ‘always on’ instelling. Het gevoel hebben dat we altijd ‘aan’ moeten staan. Online moeten zijn. Mindfull in plaats van mindful.

Gelukkig geven we steeds meer de voorkeur aan een gezonde werkomgeving. Een werkomgeving met een gezond binnenklimaat, voldoende daglicht, een goede akoestiek, voldoende planten, ergonomische middelen die dynamisch werken faciliteren en stilte-, ontspanning- en rustruimten. We worden hierin steeds kritischer. Het creëren van een gezonde werkomgeving helpt bedrijven zichzelf op de kaart te zetten. Gecombineerd met een vitaliteits- of welzijnsprogramma kunnen bedrijven zich onderscheiden in de war on talent.

Graag breng ik mijn facilitaire kennis in relatie met mindfulness. Ik wil dat het meer is dan een persoonlijke ervaring en daarom volg ik dit jaar de opleiding tot Mindfulness trainer. Zo zet ik mijn eerste stap naar een mindful Nederland. Een Nederland met energieke, gelukkige mensen vol zelfcompassie!