april 21, 2020

De echte klap komt nog, investeer nu in mentale gezondheid

 

Dit was de kop van een artikel op mt.nl. De mentale fitheid van medewerkers is in de huidige crisis belangrijker dan ooit. Hoe zorg je ervoor dat jouw medewerkers mentaal gezond blijven, nu en straks in het ‘nieuwe normaal’?

Het huidige coronavirus heeft impact op ons dagelijks leven en ons geluksgevoel. Uit onderzoek van Erasmus Happiness Economics Research Organization (EHERO) blijkt dat het geluksniveau van Nederlanders drastisch gedaald is: van een 7,5 naar een 6,3. Zo’n grote daling is er in jaren niet meer geweest.

Wil je straks mentaal gezonde en gelukkige medewerkers, investeer dan nu.

Het is belangrijk om verwachtingen bij te stellen. Dit geldt voor zowel de werkgever als werknemer zelf. We willen nu hetzelfde blijven presteren, terwijl de situatie totaal anders is. We doen alles van achter de laptop, een break is er nauwelijks en als je pech hebt zit je ook nog gewoon met het gezin aan de keukentafel te werken, omdat je geen aparte ruimte hebt. Het is dus niet reëel om dezelfde doelen na te blijven streven, stel je verwachtingen bij, anders zul je daar alleen maar last van hebben.

Wil je straks mentaal gezonde en gelukkige medewerkers, investeer dan nu. Werkgevers die nu ruimte kunnen en durven te geven aan hun medewerkers, hun verwachtingen richting medewerkers en het werk bijstellen, die zorgen op deze manier letterlijk voor ruimte en het levert, nu én straks, een grotere betrokkenheid op.

Weet jij hoe je medewerkers zich echt voelen én wat ze nu nodig hebben om nu én straks gelukkig en gezond te zijn?