maart 21, 2020

I am the creator

 

Ik heb het gemaakt, ik heb het gecreëerd.⠀

Al jaren investeer ik in mijn persoonlijke ontwikkeling en kennis. Enerzijds voor mijn eigen groei, anderzijds om anderen op weg te helpen. De laatste weken heb ik het idee dat er steeds meer stukjes op zijn plek beginnen te vallen. Stukjes waarvan ik niet eens wist dat ze bestonden.

Vanuit die overtuiging die ontstaat, zoeken we steeds bevestiging dat het klopt. En daar slagen we vaak ook nog in!

Steeds meer ben ik mij bewust van mijn belemmerende overtuigingen. Eerder riep ik dat ook wel eens, maar voelde ik het niet altijd zo, zeker niet zoals nu. Nu voel ik het en besef ik mij meer dan ooit dat ik de ‘maker’ ben. Waar ik eerder keek naar mijn jeugdperiode, de wijze van opvoeden, situaties die ik had meegemaakt, kijk ik nu alleen nog naar mij zelf. En ik besef dat iedereen, hoe klein ze ook ontstaan, opgroeit met belemmerende overtuigingen, en dat is prima.

Belemmerende overtuigingen zoals ben ik wel goed genoeg, ben ik het wel waard, kan ik dat wel, ik mag niet falen. Het zijn overtuigingen die moeilijk te voorkomen zijn, want wat ik begrijp worden deze al heel snel opgebouwd. Als je als baby even te laat de fles krijgt, je even te laat getroost wordt of als je even alleen gelaten wordt. Vanuit die overtuiging die ontstaat, zoeken we steeds bevestiging dat het klopt. En daar slagen we vaak ook nog in!

Het maakt mij weer eens duidelijk hoe sterk en bijzonder wij zijn. Simpel en ingewikkeld tegelijk.

Hoe dan ook, over het ontstaan daarvan kunnen mensen als Diederik Wolsak je alles vertellen. Belangrijker is te beseffen dat jij die overtuiging gecreëerd hebt. Vanuit angst. En dat je dus net zo goed in staat bent om nieuwe, positieve overtuigingen te creëren. Vanuit liefde. Of vanuit overvloed zoals Mireille Verhoef zou zeggen.

Het maakt mij weer eens duidelijk hoe sterk en bijzonder wij zijn. Simpel en ingewikkeld tegelijk. Vanuit het bewustzijn dat je zelf alles creëert, zo ook je overtuigingen, en het besef dat ik nog regelmatig gedreven wordt vanuit angst, heb ik zin om verder te gaan. Om mijn belemmerde overtuigingen te transformeren naar een leven vanuit liefde en overvloed. Een gelukkig en gezond leven.