maart 16, 2019

Blog

 

(Werk)stress: stop met de schuld te geven aan jouw werkgever, neem verantwoordelijkheid!

Als onderdeel van de ‘Check je Werkstress Campagne’ heeft TNO een Factsheet gepresenteerd. De cijfers liegen er niet om: 36% van het werkgerelateerde ziekteverzuim ontstaat door werkstress, 1 miljoen Nederlanders hebben last van burn-out klachten, 38% heeft te maken met hoge taakeisen op het werk en 3 miljoen Nederlandse werknemers … (Lees verder).

 

Geluk kan niet zonder ongeluk

Hoe ongeluk juist kan bijdragen aan geluk? Geluk kent al zoveel definities, zoveel manieren van uitleg wat geluk nou precies is. Je ziet door de bomen het bos niet meer. En trapt daardoor al snel in de valkuil dat je het veel te ingewikkeld maakt. En toch schrijf ik dit blog, omdat ik er ook iets over wil zeggen. Ik wil er ook graag invulling aan geven. Dat wil ik, omdat ik zie dat wij … (Lees verder).

 

Een gezonde werkomgeving begint met mentaal gezonde medewerkers

Afgelopen week las ik met veel interesse de whitepaper over een ‘healthy workplace’. Twaalf deskundigen aan het woord over de gezonde werkplek. Wat is een gezonde werkplek cq -omgeving? Hoe ziet die er in een ideale situatie uit en wat is de grootste uitdaging om daar te komen? En wat zijn de belangrijkste tips? …. (Lees verder).

 

Eerder gepubliceerde blogs lezen? Deze vind je hier.