maart 16, 2019

Blog

 

De kracht van aandacht

Het afgelopen jaar is er veel te lezen geweest over de kantoortuin. Het zou funest zijn voor je mentale gezondheid. De kantoortuin en productiviteit is de slechtste combinatie ooit. De kantoortuin maakt zelfs asociaal: mensen mailen méér en praten minder. En het leidt tot meer stress. Direct afschaffen zou je denken … (Lees verder).

 

Gelukkiger en gezonder Nederland

Zo, mijn eerste 2 opleidingsdagen tot Mindfulness trainer zitten er op. Twee intensieve dagen, die mij tegelijkertijd heel veel rust hebben gebracht. Het was vermoeiend en energiek te gelijk. Vooraf vond ik het spannend. Niet alleen het feit dat je ‘de groep’ voor het eerst gaat ontmoeten, maar ook omdat het best uitdagend is naast een drukke baan. Door het winnen van een mooie tender staat mij, en mijn collega’s, de komende tijd veel te wachten. Hoe ga ik dat combineren met een intensieve opleiding? Dat vond ik best spannend … (Lees verder).

 

Opleiding mindfulness trainer

Mindfulness wordt vaak geassocieerd met spiritualiteit of religie. Opvallend, want de effectiviteit en de positieve impact van mindfulness is inmiddels in talloze wetenschappelijke studies aangetoond: meer rust, meer energie, betere concentratie, grotere flexibiliteit, hogere persoonlijke effectiviteit en ga zo maar door … (Lees verder).