juli 7, 2019

Bewustzijn, van zoeken naar ontdekken

 

Vandaag is het zover. Vandaag begint een nieuw levensjaar, mijn 36e levensjaar. Naast dat ik jarig ben vandaag, begint er ook iets anders. Iets waarover ik de afgelopen 3 dagen al heb gepost. Iets wat voelt als een concrete stap in de richting van het leven van mijn levensmissie. Iets wat voelt als een reis. Vandaag zet ik de eerste stap.

Life-event

De afgelopen jaren zijn erg dynamisch geweest. Van een periode waarin ik keihard werkte, aandacht aan anderen besteedde en mezelf daarbij vergat. Een periode waarin ik een stressvol leven leidde, wat vooral thuis merkbaar was. Een periode waarin mijn werk mijn uitlaatklep was. Het zorgde voor erkenning, bevestiging, waardering en aandacht. Zakelijk gezien deed ik het prima, privé ging het erg slecht met mij. Ik was mezelf compleet kwijt, ben vrienden kwijtgeraakt en was zelfs bijna mijn vrouw en gezin kwijt. Deze gebeurtenis, in 2016, was mijn life-event.

 

Gevoelsmatig wist ik wat mij te doen stond. Rationeel maakte ik soms andere keuzes.

 

Leef Gelukkig en Gezond

Een life-event dat ertoe leidde dat ik aan de slag ging met mijn mentale gezondheid en ontwikkeling. Een life-event dat ertoe leidde dat ik op zoek ging naar mijn levensmissie, deze leek te vinden en toch zoekende bleef over de invulling en uitvoering ervan. In de tussentijd bleef het borrelen van binnen. Gevoelsmatig wist ik wat mij te doen stond. Rationeel maakte ik soms andere keuzes. Het was vallen en opstaan. En ondanks de stem van mijn ego, mijn innerlijke criticus, besloot ik begin 2019 mijn eigen onderneming te starten, ‘Leef Gelukkig en Gezond’.

Vragen zijn antwoorden

Gedurende het eerste half jaar ben ik vol enthousiasme aan de slag gegaan met trainingen die mensen bewust maken van de kracht van aandacht. Aandacht voor ademhaling, ontspanning en mentale gezondheid. Trainingen die bijdragen aan een leven met minder stress, meer rust en meer energie. Trainingen die bijdragen aan een gelukkig en gezond leven. Gedurende het eerste half jaar wilde ik meer. De kracht van aandacht. Wow, het is geweldig. En iedere training die ik heb gegeven is een cadeau voor mezelf geweest. Hier wil ik nog meer mee doen. In mijn zoektocht naar een geschikt vervolg en verdieping daarvan, stuitte ik ook op tegenslagen. In mijn zoektocht naar antwoorden, bleef ik juist met vragen zitten. Totdat ik mij er bewust van werd dat ik geen antwoorden op mijn vragen kreeg, maar dat de vragen het antwoord waren.

 

Ik begin mijn eigen ontdekkingsreis. Een reis op zoek naar meer bewustzijn!

 

Van zoeken naar ontdekken

Vandaag begin ik mijn eigen zoektocht, mijn ontdekkingsreis. Ik ga op zoek naar de vraag wat bewustzijn is en welke rol dit speelt in een gelukkig en gezond leven. Ik had een opleiding kunnen volgen, aan seminars kunnen deelnemen of verschillende workshops kunnen volgen, maar ik wil het zelf ontdekken. Ik begin mijn eigen ontdekkingsreis. Een reis op zoek naar meer bewustzijn, kwaliteit van leven, geluk en gezondheid. Deze reis begint vandaag en ik weet niet waar hij eindigt. Misschien wel nooit.

Gids

Ik ben mijn eigen gids en zal alle verhalen, inspiratie, kennis en ervaringen die ik opdoe delen. Delen met jullie, zodat ik ook jullie gids kan zijn. Ik ben geen professor en zal dat ook niet worden. Ik zie het wel als mijn missie om anderen de weg te wijzen naar een gelukkig en gezond leven. Dat doe ik door mensen te ontmoeten, te interviewen en dit te delen in blogs, vlogs en een podcast. Mijn eigen ontdekking, op mijn eigen nuchtere, liefdevolle en humoristische manier gebracht.

Samen op reis

Bewustzijn is de basis voor een gelukkig en gezond leven. Zowel privé als zakelijk. Dus ken je iemand die hier zeker meer over te vertellen heeft. Iemand die ik echt wil ontmoeten en spreken. Tag hem of haar gerust onder mijn post op social media, of deel dit bericht. Dan gaan we samen op reis. Bewustzijn, van zoeken naar ontdekken.