april 14, 2020

Annemiek (25) gaat lastige situaties niet langer meer uit de weg!

 

Via haar werkgever kwam Annemiek (25), na uitval door burn-out klachten, bij mij terecht. Ze had moeite om op een een gezonde manier met stress om te gaan en reageerde vaak vanuit de emotie op situaties. Tijdens de intake kwamen we samen tot de conclusie dat ik Annemiek goed zou kunnen helpen en dat een mindfulness training het beste aansloot bij haar vraagstuk en gewenste resultaten.

Zelf vertelt Annemiek over haar doel: “Ik hoopte te bereiken dat ik meer rust in mijn leven zou ervaren en ook tools mee te krijgen om beter met mijn stress om te kunnen gaan. Ook wilde ik op een gezonde manier weer controle krijgen in het reageren op situaties die mij overkomen. Dat deze situaties niet de controle over mij en mijn emoties overnamen, maar dat ik bewust zou zijn van mijn reactie en op een gecontroleerde, bewuste en eerlijke manier met situaties om zou kunnen gaan.”

Annemiek heeft de trainingssessies altijd als heel prettig ervaren. Ze beschrijft de sfeer als open en veilig. Alles kon besproken en gezegd worden. In het begin vond Annemiek het lastig om iedere dag met de oefeningen aan de slag te gaan. Zo vertelt ze: “Wilfried reageerde daar heel fijn en zonder oordeel op. Hij hielp mij om mezelf daar ook niet op te veroordelen, maar dit steeds als een nieuwe uitdaging te zien.”

De eerste weken van de training zag Annemiek zelf nog geen effect, wat ze soms ook lastig vond. Halverwege de training begon ze steeds meer effect te ervaren. Ze merkt dat er meer rust is in haar hoofd. Daarnaast heeft ze nu de tools in handen om in te zetten op het moment dat ze stress ervaart. 

Annemiek vertelt wat er veranderd is: “Ik heb meer rust, maar merk ook dat ik de lastige situaties niet meer uit de weg ga maar deze steeds beter onder ogen durf te komen. Ik kan meer zonder oordeel kijken naar mijn eigen gedachten en weet ook welke stappen ik moet zetten om beter met deze gedachten om te gaan.” Op de vraag of ze haar doel heeft bereikt, antwoord Annemiek: “Ik heb mijn doel bereikt en ook meer dan dat. Ik had zelf niet verwacht al deze dingen te leren en wil graag doorgaan met oefenen en het toepassen in mijn leven.”